Prietenii Camino

Grup Facebook Prietenii Camino

Presa

Comunicat de presa

23 martie 2010 Explore Camino – Conferinta despre Camino de Santiago

Textul integral al comunicatului poate fi vizualizat aici

Aparitii în presa

27 martie 2010 l Liberinmiscare.ro l A fost – Explore Camino

Azi (27 Martie) am fost la conferinta Explore Camino organizata la sala Tinerimea Romana din Bucuresti.

Am avut parte de muzica, povesti si fotografii prin care organizatorii au incercat sa ne transmita din spiritul pelerinajului pana la Santiago de Compostela …” (continuarea si primele imagini aici)

25 martie 2010 l Viajoa.ro l Camino interior catre Santiago de Compostela

„-Mi-as dori ca lucrurile sa fie la fel de usoare in viata precum sunt pe Camino. Aici, drumul este atat de bine marcat. Sunt sageti peste tot. Tot ce iti ramane de facut este sa mergi.” „-Si in viata este la fel, Carmen. Si in viata exista semne si sageti peste tot. Numai ca noi, oamenii, deseori suntem mult prea grabiti sau ursuzi ca sa aruncam vreo privire in jur. Le trecem cu vederea in graba noastra, fara a ne da seama ca de fapt ne-am pierdut demult.” … (continuarea aici)

24 martie 2010 l Lumea Mare l Explore Camino

De când am cunoscut-o pe Catalina ai mi-a povestit despre conferinta Explore Camino, dedicata pelerinajului spre Santiago de Compostela, am asteptat cu interes sa aflu detaliile (…) Trebuie sa recunosc un lucru. Daca nu as fi cunoscut-o pe Veronica Dragoi cel mai probabil nu as fi aflat despre Camino si m-as fi intrebat si eu, ca si unii dintre cei care citesc acum acest articol, ce este Camino?…” (continuarea aici)

23 martie 2010 l Hotnews Think Outside the Box l Explore Camino – Conferinta despre Camino de Santiago

Camino e un drum strabatut de calatori din intreaga lume aflati in cautarea sensului vietii sau a unor experiente culturale de neuitat. Pentru prima data in Romania, o conferinta dedicata Camino de Santiago …” (continuarea aici)

22 martie 2010 l 121.ro l Drumul catre Santiago

„O femeie singura sa porneasca la drum cu rucsacul in spate? 900 km pe jos intr-o tara straina, a carei limba poate nu o cunoaste? O romanca in Spania? Si pentru ce? Autocunoastere, cautarea linistii, mediatie in mers? — Acest personaj pare neverosimil. Si totusi exista. Si nu e singur…” (continuarea aici)

21 martie 2010 l Fii eficient l Camino de Santiago X 10. 10 motive sa mergi, 10 sfaturi despre bagaj, 10 lectii …si mai mult

Camino de Santiago nu se poveste?te, Camino de Santiago se tr?ie?te.

„Pentru o (extrem de) scurta introducere a Camino de Santiago, în stilul caracteristic acestui blog, am ales formatul de argumentare/descriere în 10 puncte, raspunzând întrebarilor-cheie: Ce este Camino? De ce sa mergi? Cum sa te pregatesti? Ce poti învata? Cine a mai fost?…” (continuarea aici)

20 martie 2010 l Adevarul l Pelerini români în drumul spre Compostela

Suplimentul de duminica al cotidianului Adevarul a dedicat un material amplu si coperta editiei pelerinilor pe Camino de Santiago.

Peste 100.000 de oameni parcurg anual El Camino de Santiago, pelerinajul religios prin Spania care se încheie la Santiago de Compostela. Dintre calatori, câteva zeci sunt români. Fie ca vor sa înteleaga lumea în care traiesc sau sa se redescopere pe ei însisi, aceasta experienta le schimba vietile…” (continuarea aici)

4 februarie 2010 l Hotnews Think Outside the Box l Camino, drumul regasirii de sine

„Este un drum lung de aproape o mie de kilometri, ce incepe in Pirinei si strabate nordul Spaniei. De sute de ani, acest traseu, ce se termina la Santiago de Compostela, e strabatut de pelerini aflati in cautarea sensului vietii sau interesati de experiente culturale…” (continuarea aici)