Prietenii Camino

Grup Facebook Prietenii Camino

Despre Camino

Stravechiul drum spre Santiago de Compostella este o cale de pelerinaj cu o traditie de 1000 de ani.  Datorita încarcaturii sale unice (istorice, culturale si spirituale), acest drum este supranumit, simplu, El Camino (Drumul).

El Camino traverseaza Spania de la Est la Vest, de la Pirinei pâna la Oceanul Atlantic. Traseul a fost creat de vechii celti din pensinsula iberica , chiar pe sub Calea Lactee.

Ca drum de pelerinaj catre locul de înmormântare al Sfântului Iacob, El Camino a fost timp de sute de ani o destinatie religioasa. Popularitatea sa a atins un punct maxim în evul mediu si unul minim în timpul dictaturii lui Franco.

Camino este cel care a format Europa , J.W. Goethe

Pelerini la Santiago au fost odinioara Sfântul Francisc, Roland (fiul lui Carol cel Mare), El Cid, si, mai aproape de noi, Paolo Coehlo, Shriley MacLane, Luis Bunuel…

În ultimii ani, Drumul catre Santiago trece printr-o renastere. A fost redescoperit de oamenii în cautarea ineditului si a fost declarat Itinerar Cultural European in 1986, apoi inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO (UNESCO World Heritage).

Mii de pelerini din intreaga lume parcurg anual acest traseu. Motivatiile lor sunt, însa, diferite: natura, cultura, gastronomia, întâlnirile, aventura, provocarea fizica si redescoperirea bucuriilor simple.

Harta Camino Frances