Prietenii Camino

Grup Facebook Prietenii Camino

Pasaportul de pelerin

Primul lucru pe care pelerinul trebuie sa-l puna în tolba atunci când porneste pe drumul catre Santiago este El Credencial del Peregrino – Pasaportul de pelerin.

Pasaportul este un mic pliant alb pe care se noteaza informatiile personale, modalitatea de parcurgere a Camino (pe jos, cu bicicleta sau calare), locul si data plecarii. Acest document atesta calitatea de pelerin a purtatorului si poate fi cumparat (3 euro) de la centrele de informare pentru pelerini, de la biserici sau de la unele cazari.

Credencial-ul îsi dovedeste utilitatea în mod frecvent. Atunci când pelerinul ajunge la locul de cazare (albergue sau refugio) ofera Credencial-ul gazdei si primeste o stampila localului (sello).

Fiecare biserica, loc de cazare, restaurant si chiar muzeu are o stampila unica, care concureaza cu celelalte în creativitate.

Cu acest pasaport pelerinul beneficiaza de diverse facilitati (reduceri la muzee, meniuri ale pelerinului etc). Acelasi Credencial este cel care îi va folosi pelerinului în Santiago, pentru a primi Compostela – dovada a încheierii pelerinajului.

La final Credencial-ul devine un original jurnal de calatorie.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>