Camino inspira.
Putini sunt cei care l-au parcurs sau care au auzit de el si nu si-au dorit sa împartaseasca ceva din farmecul Camino cu restul lumii. Marturiile despre Camino se raspândesc sub forma de carti, muzica, fotografii. Chiar si filme.
Exista filmul realizat de Anca Berlogea pentru documentarea proiectului Caminantes, exista un documentar National Geographic, exista marturia (auto)ironica a criticului de arta Brian Sewell realizata de postul britanic Channel Five – The Naked Pilgrim.
Si exista productii independente, precum The Camino Documentary, cu care avem o legatura de ordin subiectiv. Imaginile sunt recente, din primvara 2009, si cat se poate de reale, par a fi desprinse din cutia de amintiri ale echipei Explore Camino, al carui Camino de anul trecut s-a împletit cu cel al echipajului de filmare si al personajelor urmarite.
Povestile pelerinilor sunt simple si frumoase, la fel ca povestile fiecaruia dintre noi.
Daca traseul pelerinilor s-a încheiat demult, cel al filmului continua înca. Se cauta finantari, se fac înscrieri la festivaluri. Pâna sa apara ca întreg, filmul se dezvaluie prin câteva fragmente – o colectie de instantanee de pe Camino:
Cine canta la minutul 3:11?(cand apare anne-marie , denmark)
Altfel, foarte tare trailerul, te prinde.
Superb , va invidiez ca ati avut curajul sa iesiti din cotidian.
Oare la 50 de ani ma mai primesc pe Camino ?
Pe Camino nu exista reguli si limite, de varsta, greutate, conditie fizica etc Cel mai tanar pelerin pe care l-am intalnit avea sub un an si era purtat de parintii lui intr-un carucior performant
, iar cei mai in varsta au fost in jur de 90… Domnul profesor Ion Nicolae care merge in fiecare an, de ceva vreme, are peste 60 si arata ca de 40
Asa, ca …Buen Camino?